Сьомга бешамел (или филе от всяка друга риба)

за 2 порции, 40 мин 

Кухня
14:36 - 06 Април 2020
4403
Сьомга бешамел (или филе от всяка друга риба)

Продукти

400 г сьомга филе без кожа или друга риба по избор

1 с.л. масло

1/2 с.л. брашно

400 мл прясно мляко

400 г картофи

2 ч.л. лимонов сок

3 ч.л. горчица

сол и индийско орехче

магданоз

 

Приготвяне

Маслото се разтопява, добавя се брашното и се разбърква до пяна.

Постепенно се добавя млякото на малки порции, като се бърка всеки път до гладка смес.

Оставя се да заври и къкри на слаб огън докато се посгъсти, като често се разбърква.

Обелените картофи се нарязват на едри парчета или цели, ако са по-дребни. Сваряват се в подсолена вода.

Сьомгата се нарязва на хапки. Сосът бешамел се подправя със сол, индийско орехче и лимоновия сок.

Кубчетата риба се пускат в горещия сос и се готвят 3-5 мин., но без да се оставя да заври.

Картофите се отцеждат и се смесват с горчицата. Поръсват се с магданоз и се гарнира сьомгата в бешамел.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.