Тарта с лук и сирене

за 4 порции, 40 мин

Кухня
13:56 - 04 Април 2020
2270
Тарта с лук и сирене

Продукти

2 връзки пресен лук

300 г готово тесто за пица

1 щипка захар

3 с.л. зехтин или олио

2 по глави червен лук

150 г меко бяло саламурено сирене или крем сирене

50 г рукола или други листенца зелена салата

сол и черен пипер на

 

Приготвяне

Използва се само бялата част на пресния лук, като се нарязва косо на парченца около 1 см.

Поръсва се с щипката захар и със сол и се оставя да се овкуси за кратко.

Тестото се разстила върху хартия за печене.

Намазва се с мекото сирене, като по краищата се оставя 1 см ръб ненамазан.

Поръсват се парченцата лук, а между тях се слагат тънки пръстенчета обелен и нарязан червен лук.

Пече се в загрята фурна на 200-220 градуса 10-15 мин.

Изважда се и се поръсва с руколата, овкусена със зехтина или олиото, със сол и черен пипер.

Още по-изискана тарта се приготвя по същаия начин, но вместо с пресен лук – с аспержи.

 

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.