Тарта с лук и сирене
за 4 порции, 40 мин
Продукти
2 връзки пресен лук
300 г готово тесто за пица
1 щипка захар
3 с.л. зехтин или олио
2 по глави червен лук
150 г меко бяло саламурено сирене или крем сирене
50 г рукола или други листенца зелена салата
сол и черен пипер на
Приготвяне
Използва се само бялата част на пресния лук, като се нарязва косо на парченца около 1 см.
Поръсва се с щипката захар и със сол и се оставя да се овкуси за кратко.
Тестото се разстила върху хартия за печене.
Намазва се с мекото сирене, като по краищата се оставя 1 см ръб ненамазан.
Поръсват се парченцата лук, а между тях се слагат тънки пръстенчета обелен и нарязан червен лук.
Пече се в загрята фурна на 200-220 градуса 10-15 мин.
Изважда се и се поръсва с руколата, овкусена със зехтина или олиото, със сол и черен пипер.
Още по-изискана тарта се приготвя по същаия начин, но вместо с пресен лук – с аспержи.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.