Тиквена супа с два вида сметана

за 2 порции, 20 мин

Кухня
09:27 - 02 Януари 2020
2451
Тиквена супа с два вида сметана

Продукти

400 г тиква - обелена и почистена

1 глава лук

малко масло, зехтин или олио

700-800 мл зеленчуков бульон

100 мл течна готварска сметана

100 г заквасена сметана

сол и черен пипер

магданоз

 

Приготвяне

Тиквата се нарязва на едри кубчета.

Лукът се наситнява и се задушава в масло, зехтин или олио.

Добавя се тиквата, сипва се зеленчуковият бульон, кипва и къкри 20 мин.

Прибавят се течната и заквасената сметана и се загрява почти до кипване.

Супата се пасира, овкусява се със сол и черен пипер и се поръсва с магданоз.

Течната сметана може да се замени с прясно мляко, а заквасената сметана - с кисело мляко.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.

Очаквайте новия брой с акценти: "Топ 10 на млякото с ориз - превъплъщаването на класическия десерт в изкусителни шедьоври", "Януарската домашна пача", "Как се прави бухнал зеленчуков хляб без мая", "Празничният гювеч – всичко в една тенджера".