Тиквена супа с два вида сметана
за 2 порции, 20 мин
Продукти
400 г тиква - обелена и почистена
1 глава лук
малко масло, зехтин или олио
700-800 мл зеленчуков бульон
100 мл течна готварска сметана
100 г заквасена сметана
сол и черен пипер
магданоз
Приготвяне
Тиквата се нарязва на едри кубчета.
Лукът се наситнява и се задушава в масло, зехтин или олио.
Добавя се тиквата, сипва се зеленчуковият бульон, кипва и къкри 20 мин.
Прибавят се течната и заквасената сметана и се загрява почти до кипване.
Супата се пасира, овкусява се със сол и черен пипер и се поръсва с магданоз.
Течната сметана може да се замени с прясно мляко, а заквасената сметана - с кисело мляко.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.
Очаквайте новия брой с акценти: "Топ 10 на млякото с ориз - превъплъщаването на класическия десерт в изкусителни шедьоври", "Януарската домашна пача", "Как се прави бухнал зеленчуков хляб без мая", "Празничният гювеч – всичко в една тенджера".