Тиквени хлебчета с мед
за 6 порции, 50 мин
Продукти
300 г обелена и изчистена тиква
3 с.л. вода
500 г брашно
1 пак. суха мая
2 с.л. мед
3 с.л. прясно мляко
100 мл леко разтопено масло или олио
сол
семки за поръсване
Приготвяне
Тиквата се нарязва на кубчета. Задушава се с водата няколко минути да поомекне, пасира се и се оставя да изстине.
Брашното се разбърква със сухата мая. Добавят се медът, прясното мляко, маслото или олиото, сол и тиквеното пюре.
Омесва се гладко тесто и се оставя да втаса на топло – да си удвои обема.
Тестото се размесва и се оформят различни по големина и форма хлебчета.
Намазват се с вода и се поръсват с различни семки.
Пекат се в загрята ма 180 градуса фурна.
Търсете специалното колекционерско издание на "Кулинарен уикенд" - готварска книга 84 стр. със 110 избрани, топ рецепти от списанието. Най-уникалните ястия в 10-годишната история на изданието само за 2 лева.