Тиквени хлебчета с мед

за 6 порции, 50 мин

Кухня
07:54 - 21 Февруари 2020
645
Тиквени хлебчета с мед

Продукти

300 г обелена и изчистена тиква

3 с.л. вода

500 г брашно

1 пак. суха мая

2 с.л. мед

3 с.л. прясно мляко

100 мл леко разтопено масло или олио

сол

семки за поръсване

 

Приготвяне

Тиквата се нарязва на кубчета. Задушава се с водата няколко минути да поомекне, пасира се и се оставя да изстине.

Брашното се разбърква със сухата мая. Добавят се медът, прясното мляко, маслото или олиото, сол и тиквеното пюре.

Омесва се гладко тесто и се оставя да втаса на топло – да си удвои обема.

Тестото се размесва и се оформят различни по големина и форма хлебчета.

Намазват се с вода и се поръсват с различни семки.

Пекат се в загрята ма 180 градуса фурна.

Търсете специалното колекционерско издание на "Кулинарен уикенд" - готварска книга 84 стр. със 110 избрани, топ рецепти от списанието. Най-уникалните ястия в 10-годишната история на изданието само за 2 лева.