Тиквички на грил в ароматна марината

за 2 порции, 45 мин

Кухня
07:26 - 26 Юни 2020
1277
Тиквички на грил в ароматна марината

Продукти

400 г тиквички

1 скилидки чесън

1 люто чушле

1 глава лук

4 с.л. зехтин или олио

сол и черен пипер

3-4 клонки мащерка

2 с.л. лимонов сок

100 мл зеленчуков бульон

1 щипка захар

 

Приготвяне

Тиквичките се нарязват на тънки филийки.

Лютото чушле, почистено от семето, се нарязва на тънки ивици.

Обелените лук и чесън се наситняват.

Тиквичките се намазват с 2 с.л. зехтин или олио и се изпичат на скара или грил тиган, като се обръщат. Подправят се със сол и черен пипер.

Лукът, чесънът, мащерката и лютото чушле се запържват в 1 с.л. зехтин или олио 1-2 мин. Деглазира се с лимоновия сок и зеленчуковия бульон - да кипне силно.

Тиквичките се смесват с маринатата и се се заливат с останалия зехтин или олио. Подправя се с още малко сол и черен пипер и с щипката захар.

Оставят се да се мариноват на хладно.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.