Топ диетоложка: Нагъвате яйца за протеин? Няма да ви се получи!
Включете разнообразни храни в диетата си, за да сте сигурни, че отговаряте на дневните си нужди от хранителни вещества
Диетологът д-р Наталия Зубарева, авторка на няколко книги за здравословно хранене, сподели в социалните мрежи защо ежедневната консумация на яйца, за да си набавите достатъчно протеин, е неефективна. Едно средно малко пилешко яйце всъщност съдържа около 4-6 грама протеин.
„За да получите правилната и необходима норма, трябва да ядете 30 яйца наведнъж. По-разумно и логично решение би било да включите в диетата си месо с високо съдържание на протеини, птици или салати. Това ще осигури на тялото всички необходими елементи“, казва тя.
Не забравяйте, че яйчният белтък е бич за много алергични хора.
„Лекарите подчертават, че нежелана реакция може да възникне конкретно на белтъка, а не на жълтъка. Важно е да внимавате при консумацията и да следите състоянието си“, уточни тя.
„Включете разнообразни храни в диетата си, за да сте сигурни, че отговаряте на дневните си нужди от хранителни вещества“, посъветва д-р Наталия Зубарева.