ТОП КОНСПИРАЦИЯ : Шах и мат с Хитлер и Ленин (УНИКАЛНА ЛИТОГРАФИЯ)

Едно време
15:50 - 23 Април 2020
12061
ТОП КОНСПИРАЦИЯ: Шах и мат с Хитлер и Ленин (УНИКАЛНА ЛИТОГРАФИЯ)

Нацисткият фюрер, бащата на Третия райх Адолф Хитлер и лидерът на болшевиките, свалил царизма в Русия със социалистическа революция, Владимир Ленин са се познавали. Нещо повече - вероятно са обменяли идеи за бъдещето на Европа в началото на миналия век. Сензационното разкритие, свързано с хода на историята, идва от една картина, открита преди десетина години. На нея младият Адолф Хитлер играе шах срещу Владимир Ленин през 1909 г. във Виена в дома на богата еврейска фамилия, за която се предполага, че е Ротшилд.

В сензационната литография, Хитлер седи до прозореца да играе с белите фигури, а Ленин е в сянка с черните фигури. Гравюрата се казва: “Шахмат: Ленин и Хитлер – Виена, 1909″.


Хитлер е роден на 20 април 1889 г. в Австро-Унгария, а 22 април 1870 г. е рождената дата на Ленин, който се появява на бял свят в Руската империя. Така или иначе в живота на двамата политици и идеолози на различни доктрини, променили историята на света, има много преплитащи се моменти. Любителите на конспиративните теории дори твърдят, че Адолф и Владимир обсъждат бъдещите си планове за радикална промяна на своите страни - Хитлер мечтае за Третия Райх, а Ленин - за болшевишка революция в Русия.

Автор на картината е еврейката Ема Лювенщрам, която е била учителка по рисуване на младия Адолф. Във Виена Хитлер е рисувал, а по това време Ленин е бил в изгнание в Западна Европа.

Художничката Ема Лювенщрам е била учителка по рисуване на Хитлер


Къщата, в която се предполага, че двамата играят шах, е била собственост на банкерската фамилия Ротшилд. Заради събитията, свързани с Втората световна война, то е избягало и е раздало много от принадлежностите си, включително картината и шахматния комплект, на своя домоуправител. През 2009 г. праправнукът на иконома продава ценните предмети на търг. Картината бе продадена в крайна сметка за 64 000 долара.


Запазилият анонимност продавач бе уверен, че предметите са истински, след като баща му е прекарал целия си живот в опит да докаже тяхната автентичност. Той е събрал 300 страници данни, включващи тест на хартията на картината, подписите и проучване върху участниците в нея.

Експертите обаче се съмняват за автентичността на произведението на изкуството, най-вече заради образа на Ленин, за когото те смятат, че е един от неговите сътрудници. При създаването на картината, Хитлер е бил на 20 години, а Ленин на 40, а за къщата се предполага, че е било мястото, където двамата са се събирали да обсъждат различни проблеми.