Топла зелева салата с бекон

за 4 порции, 60 мин

Кухня
08:25 - 06 Януари 2020
3894
Топла зелева салата с бекон

Продукти

1 прясна зелка около 1 кг

100 г пушен бекон

1 средно голяма глава лук

1 ч.л. захар

3-4 с.л. оцет

сол, черен пипер, зърна ким или кимион

300 мл топла вода

 

Приготвяне

Беконът се нарязва на кубчета и се запържва без мазнина.

Прибавя се обеленият и наситнен лук и се пържи още 1 мин. Поръсва се със захарта леко да се карамелизира.

Деглазира се с оцета и с топлата вода - силно да кипне и да остане течността наполовина.

Добавя се нарязаното на ленти зеле, зърната ким или кимион, сол и черен пипер.

Готви се около 45 мин. на тих огън – да остане на мазнина, а зелето да е леко хрупкаво.

Салатата може да се приготви с кисело зеле, като не се слага оцет.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.

Очаквайте първия януарски брой с акценти: "Топ 10 на млякото с ориз - превъплъщаването на класическия десерт в изкусителни шедьоври", "Януарската домашна пача", "Как се прави бухнал зеленчуков хляб без мая", "Празничният гювеч – всичко в една тенджера".