Топла зелева салата с бекон
за 4 порции, 60 мин
Продукти
1 прясна зелка около 1 кг
100 г пушен бекон
1 средно голяма глава лук
1 ч.л. захар
3-4 с.л. оцет
сол, черен пипер, зърна ким или кимион
300 мл топла вода
Приготвяне
Беконът се нарязва на кубчета и се запържва без мазнина.
Прибавя се обеленият и наситнен лук и се пържи още 1 мин. Поръсва се със захарта леко да се карамелизира.
Деглазира се с оцета и с топлата вода - силно да кипне и да остане течността наполовина.
Добавя се нарязаното на ленти зеле, зърната ким или кимион, сол и черен пипер.
Готви се около 45 мин. на тих огън – да остане на мазнина, а зелето да е леко хрупкаво.
Салатата може да се приготви с кисело зеле, като не се слага оцет.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.
Очаквайте първия януарски брой с акценти: "Топ 10 на млякото с ориз - превъплъщаването на класическия десерт в изкусителни шедьоври", "Януарската домашна пача", "Как се прави бухнал зеленчуков хляб без мая", "Празничният гювеч – всичко в една тенджера".