Тортиля с тиква и картофи
за 4 порции, 60 мин

Продукти
500 г обелена и изчистена тиква
500 г картофи
по 1 с.л. бяло и царевично брашно
6 с.л. масло
6 яйца
6 с.л. прясно мляко
1/2 връзка магданоз
сол, черен пипер, индийско орехче
Приготвяне
Тиквата и обелените картофи се нарязват на тънки филийки.
Тиквата се запържва в половината масло и се изважда.
Добавя се в същия тиган останалото масло и се запържват картофите, като накрая се довършват под капак.
Тиквата и картофите се поръсват със сол и черен пипер.
Яйцата се разбиват с прясното мляко и брашната и се овкусява със сол и индийско орехче.
Картофите и тиквата се подреждат в тава. Заливат се с яйчено-млечната смес.
Пече се в загрята фурна на 180 градуса. Поръсва се обилно с наситнен магданоз.
Очаквайте специално издание на "Кулинарен уикенд" - готварска книга 84 стр. с избрани, топ рецепти от списанието.