Тортиля с тиква и картофи

 за 4 порции, 60 мин 

Кухня
17:39 - 20 Януари 2020
2358
Тортиля с тиква и картофи

Продукти

500 г обелена и изчистена тиква

500 г картофи

по 1 с.л. бяло и царевично брашно

6 с.л. масло

6 яйца

6 с.л. прясно мляко

1/2 връзка магданоз

сол, черен пипер, индийско орехче

 

Приготвяне

Тиквата и обелените картофи се нарязват на тънки филийки.

Тиквата се запържва в половината масло и се изважда.

Добавя се в същия тиган останалото масло и се запържват картофите, като накрая се довършват под капак.

Тиквата и картофите се поръсват със сол и черен пипер.

Яйцата се разбиват с прясното мляко и брашната и се овкусява със сол и индийско орехче.

Картофите и тиквата се подреждат в тава. Заливат се с яйчено-млечната смес.

Пече се в загрята фурна на 180 градуса. Поръсва се обилно с наситнен магданоз.

Очаквайте специално издание на "Кулинарен уикенд" - готварска книга 84 стр. с избрани, топ рецепти от списанието.