Тортиля сандвич с печено пиле
за 3 броя, 40 мин
Продукти
½ печено пиле
3 зелени люти чушлета или 1 зелена сладка чушка
по 150 г гауда и чедър или други жълти сирена
2-3 стръка пресен кориандър или магданоз
2 стръка пресен лук
6 питки тортиля
Приготвяне
Пилето се обезкостява и се накъсва на парченца.
Лютите чушлета се разрязват, махат се семките и се наситняват.
Сирената се настъргват едро.
Кориандърът и пресният лук се нарязват на дребно.
Всичко се разбърква.
Сместа се разпределя върху 3 питки тортиля и се захлупва с останалите три като се притиска.
Всеки сандвич-тортиля се запича на сух тиган от двете страни до хрупкаво кафяво.
Нарязват се на парчета.
Приготвя се по същия начин с питки за дюнер, катми, палачинки, тънки филии хляб.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.
Търсете новия брой с акценти: "Лятна свежа лазаня с много зарзават в 5 варианта" и "Как се прави чисто черен сладолед".