Ван Дайк: Помощ! Не мога сам срещу Меси!

Холандският защитник на Ливърпул крещял неистово на съотборниците си да му помагат срещу аржентинеца

Спорт
11:12 - 02 Май 2019
8754
Ван Дайк: Помощ! Не мога сам срещу Меси!

Крясъци за помощ от страна на Върджил ван Дайк се чуваха в близост до терена на "Камп Ноу" в сряда вечер. Холандският лидер в защитата на Ливърпул изпитваше доста затруднения при гостуването на Барселона и по-специално срещу гениалния Лионел Меси, който трябваше да пази в първия полуфинал между двата отбора в тазгодишното издание на Шампионската лига.

Ван Дайк може и да е успял да спре всички опасни нападатели в Премиършип, но срещу Меси нещата изглеждаха по друг начин.

Холандецът, който беше избран за Играч на сезона във Висшата лига на Англия и за първи път от 14 години я печели защитник, прави невероятен сезон. Но оставете сухата статистика настрана и се вгледайте в детайлите.

Медиите на Острова видяха разликата, а Върджил ван Дайк усети колко е трудно да бъде спрян Меси, който в сряда вечер отбеляза своите 599-ти и 600-тен гол с екипа на Барселона.


В Интернет се появиха видеоматериали, заснели отчаяните призиви на Ван Дайк към своите съотборници: "Не мога сам, някой да дойде да ми помогне!"

Самият върлинест холандец сам се увери колко е трудно срещу аржентинския гений и се плашеше да се доближи много близо до Лео Меси, за да не бъде преодолян елементарно и да изглежда смешен.

"Страхливец! Защо не се сби като мъж?", написаха някои от феновете на Ливърпул в Туитър по адрес на холандския си бранител.