Вандали нарязаха шатрата на Мая Манолова

Червената кандидат кметица възмутена от хулиганския акт, подозира политически мотив

Политика
11:49 - 06 Октомври 2019
7328
Вандали нарязаха шатрата на Мая Манолова

Вандали нарязаха шатрата пред НДК, в която се помещава предизборният щаб на кандидатът за кмет на София Мая Манолова. По думите на охранителите, които са били на смяна, в събота срещу неделя около полунощ, са чули силен шум. Охранителите първоначално си помислили, че са младежи, които всяка вечер се забавляват около палатката, снимат се и се разхождат в близкия парк.

Когато охраната тръгнала към вандалите, те бързо нарязали стените на шатрата с нож и се разбягали.

От щаба на Манолова са подали сигнал до полицията за извършения вандалски акт. Хулиганите са хвърляли и бирени бутилки. По всяка вероятност хулиганството е дело на пияна компания младежи, посещаваща всеки уикенд заведението „Кълчър Бийт”, помещаващо се в НДК.

Около шатрата на Мая Манолова, окупирала огромно пространство в градинката пред НДК откъм бул. „Фритьоф Нансен” избухна скандал още при поставянето й. Тогава се оказа, че строителните работници, сглобяващи шатрата, са строшили десетки плочки. Ремонтът на пространството пред НДК приключи преди година и половина и струваше над 30 милиона лева.

Мая Манолова естествено провидя политически мотиви зад хулиганските действия на засега неустановените младежи. Трябва обаче да се отбележи, че шатрата й нахално е завзела огромно пространство и това боде очите на хиляди живущи в района, които по традиция гласуват за десните партии и мразят комунисти. Макар Манолова да опитва да прикрие, че е кандидатура на БСП, боядисвайки шатрата си не в социалистическия червен цвят, а в зелено, софиянци трудно могат да бъдат измамени от политически шарлатани.