Ванилов шоко крем от кестени
за 4 порции, 20 мин
Кухня
12:00 - 20 Ноември 2019
2785
Продукти
1 шушулка ванилия или 1-2 пак. ванилова захар
500 мл прясно мляко
50 г захар
300 г обелени кестени
50 г тъмен шоколад
Приготвяне
Остъргват се семенцата от ваниловата шушулка.
Смесват се прясното мляко, захарта, ванилията.
Добавят се кестените, вари се на умерена температура 20 мин. и се пасира.
Прибавя се шоколадът, нарязан на парчета, и се разбърква да се разтопи.
Оставя се да се охлади поне 1 час.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.
Търсете новия брой с акценти: "Ориент пилаф в 4 оригинални варианта", "Мушмули на мармалад", "Как се прави лесно хрупкава коричка на месото", "4 рецепти за имунитет срещу грипа".
Очаквайте специално издание за Никулден на същата цена - 1 лев.