Ванилов шоко крем от кестени

за 4 порции, 20 мин

Кухня
12:00 - 20 Ноември 2019
2748
Ванилов шоко крем от кестени

Продукти

1 шушулка ванилия или 1-2 пак. ванилова захар

500 мл прясно мляко

50 г захар

300 г обелени кестени

50 г тъмен шоколад

 

Приготвяне

Остъргват се семенцата от ваниловата шушулка.

Смесват се прясното мляко, захарта, ванилията.

Добавят се кестените, вари се на умерена температура 20 мин. и се пасира.

Прибавя се шоколадът, нарязан на парчета, и се разбърква да се разтопи.

Оставя се да се охлади поне 1 час.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.

Търсете новия брой с акценти: "Ориент пилаф в 4 оригинални варианта", "Мушмули на мармалад", "Как се прави лесно хрупкава коричка на месото", "4 рецепти за имунитет срещу грипа".

Очаквайте специално издание за Никулден на същата цена - 1 лев.