Великден с Lupa.bg: Агнешки билкови котлети с репички
за 4 порции, 15 мин
Продукти
4 агнешки котлетчета или друго месо по избор – може ребърца
1 скилидка чесън
1 стрък праз или 2-3 стръка пресен лук
100 г репички
4 клонки мащерка
1 клонка розмарин
1 стръкче естрагон или мента
2 с.л. зехтин или олио
2 с.л. масло
100 мл бяло вино
сол и черен пипер
Приготвяне
Агнешките котлетчета се овкусяват със сол и черен пипер.
Запържват се в загретия на средна температура зехтин от двете страни 4-5 мин., заедно с клонките мащерка, розмарин и естрагон.
Празът се разполовява по дължина и се нарязва напречно на по-дълги парчета. Ако е пресен лук, не се разполовява. Репичките се нарязват на парченца.
Зеленчуците се сотират за кратко в разтопеното масло. Деглазира се с бялото вино да кипне силно.
Оставя се да къкри докато течността почти се изпари. Подправя се със сол и черен пипер. Гарнира се агнешкото.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.