Великден с Lupa.bg: Агнешки билкови котлети с репички

за 4 порции, 15 мин

Кухня
14:27 - 14 Април 2020
2361
Великден с Lupa.bg: Агнешки билкови котлети с репички

Продукти

4 агнешки котлетчета или друго месо по избор – може ребърца

1 скилидка чесън

1 стрък праз или 2-3 стръка пресен лук

100 г репички

4 клонки мащерка

1 клонка розмарин

1 стръкче естрагон или мента

2 с.л. зехтин или олио

2 с.л. масло

100 мл бяло вино

сол и черен пипер

 

Приготвяне

Агнешките котлетчета се овкусяват със сол и черен пипер.

Запържват се в загретия на средна температура зехтин от двете страни 4-5 мин., заедно с клонките мащерка, розмарин и естрагон.

Празът се разполовява по дължина и се нарязва напречно на по-дълги парчета. Ако е пресен лук, не се разполовява. Репичките се нарязват на парченца.

Зеленчуците се сотират за кратко в разтопеното масло. Деглазира се с бялото вино да кипне силно.

Оставя се да къкри докато течността почти се изпари. Подправя се със сол и черен пипер. Гарнира се агнешкото.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.