Великден с Lupa.bg: Агнешки кюфтенца на шиш с лук и лимон
за 4 порции, 40 мин
Кухня
09:30 - 18 Април 2020
1827
Продукти
500 г агнешка кайма
2 скилидки чесън
1 с.л. зехтин или олио
1 ч.л. сладък червен пипер
½ ч.л. лют червен пипер
1-2 глави лук
1 лимон
сол и черен пипер
зехтин или олио за пържене
Приготвяне
Каймата се омесва с обеления счукан чесън, 1 с.л. зехтин или олио, 1 с.л. вода, двата вида червен пипер, сол и черен пипер.
Оформят се с мокри ръце 12 продълговати кюфтенца – около 6 см дълги. Нанизват се по 3 на шишове, като се редуват с парченца лук и лимон.
Запържват се в малко загрят зехтин или олио около 10 мин. Или се изпичат на намазана скара.