Великденско чудо: Пазарджишка проститутка разпозна редовен клиент в попа на празничната литургия

Ексклузивно
16:00 - 26 Април 2022
11086
Великденско чудо: Пазарджишка проститутка разпозна редовен клиент в попа на празничната литургия

Миряни от Пазарджишката духовна околия се вдигнаха на бунт срещу развратен поп, разпознат от местна проститутка като редовен клиент на жриците на платената любов. Отчето водил празничната Великденска литургия онзи ден, когато шокирана мирянка, заработваща прехраната си с най-древната професия, установила в лицето на Светиня му свой постоянен посетител.

Случката се разиграла в малък храм в Индустриалната зона, където похотливият отец служел отскоро. Потресената проститутка не си затраяла, а веднага разпространила информацията от първо лице и други органи за попа на останалите присъстващи на службата. Даже добавила подробности за сексуалните предпочитания на брадаткото, които били на границата на извратеното.

Оказало се, че за въпросния свещенослужител от известно време обикалят доста пикантни слухове, включително и твърдения, че задоволява похотта си за женска плът в самата църква след работно време. За това пък свидетелствала жената, която почиства храма.

Хората били възмутени и искали да линчуват развратния поп. За да потушат скандала от митрополията тихомълком временно са забранили на отеца, чието име ще запазим в тайна, да извършва служби. Свещеникът е родом от пловдивско село и бил нов в района, разказват от митрополията. И се оправдават, че нямат особен избор в своя кадрови подбор поради липсата на кандидати.

"В много от храмовете в епархията дори не беше отслужена Великденска Света литургия, тъй като не достигат свещеници. Съвсем нормално е в Божия дом да попаднат и гнили ябълки, важното е обаче да се очистим от греха и да няма омраза, да сме единни, да се уважаваме и обичаме", коментира високопоставен служител от местната епархия.