Ягодова пица с крем сирене и шоколад
за 6 парчета, 30 мин
Кухня
10:09 - 13 Юни 2020
2405
Продукти
400 г готово тесто за пица
150 г крем сирене
3 с.л. мед
200 г ягоди
2-3 с.л. нарязани или счукани едро лешници
30 г шоколад
листенца прясна мента
1 ч.л. масло
Приготвяне
Тестото се разточва, разстила на тънка кора. Намазва се с 1 с.л. мед - без около 1 см по края.
Крем сиренето се смесва с останалия мед и се намазва върху кората - пак без ръба.
Периферията се намазва с леко разтопеното масло.
Печете се в загрята фурна на 200 градуса около 15 мин.
Готовата пица се гарнира с нарязаните ягоди.
Поръсва се с лешниците, настъргания шоколад и листенца мента.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.