Ягодова пица с крем сирене и шоколад

за 6 парчета, 30 мин

Кухня
10:09 - 13 Юни 2020
2405
Ягодова пица с крем сирене и шоколад

Продукти

400 г готово тесто за пица

150 г крем сирене

3 с.л. мед

200 г ягоди

2-3 с.л. нарязани или счукани едро лешници

30 г шоколад

листенца прясна мента

1 ч.л. масло

 

Приготвяне

Тестото се разточва, разстила на тънка кора. Намазва се с 1 с.л. мед - без около 1 см по края.

Крем сиренето се смесва с останалия мед и се намазва върху кората - пак без ръба.

Периферията се намазва с леко разтопеното масло.

Печете се в загрята фурна на 200 градуса около 15 мин.

Готовата пица се гарнира с нарязаните ягоди.

Поръсва се с лешниците, настъргания шоколад и листенца мента.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.