Ягодови тортички със сметана
за 6 порции, 20 мин
Продукти
предварително готови тарталети без плънка или бисквити*
4 с.л. портокалов сок
2 с.л. пудра захар
250 г ягоди
250 г извара или крем сирене
1 пак. ванилова захар
150 мл течна сметана за разбиване или прясно мляко
1 пак. суха сметана за разбиване
Приготвяне
Тарталетите се поръсват с портокаловия сок и 1 с.л. пудра захар.
Ягодите се нарязват на малки тънки парченца.
Изварата се разбърква с ванилията.
Течната сметана се разбива на крем със сухата сметана. Смесва се с изварата.
Тарталетите се гарнират с крема и с ягодите.
Поръсват се с останалата пудра захар.
* Бисквитите, с които да се заместят тарталетите, трябва да се по-дебели, но не много твърди, за да се издълбаят малко отгоре. Ако бисквитите са тънки, могат да се редят по няколко, като се слепват с млечния крем, а отгоре се намазват с него и се гарнират с ягоди.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.