Ягодово (малиново) руло с извара (СНИМКИ)

за 10 парчета, 60 мин

Кухня
10:16 - 02 Юли 2020
1191
Ягодово (малиново) руло с извара (СНИМКИ)

Продукти

3 яйца

1 щипка сол

140 г захар плюс 2 с.л.

120 г брашно

½ ч.л. бакпулвер

350 г пресни ягоди

100 г сладко, конфитюр от ягоди

250 г извара

1 ч.л. настъргана лимонова кора

1 пак. ванилова захар

500 мл течна сметана за разбиване

 

Приготвяне

Яйцата се разбиват с щипката сол и със 140 г захар до бяло.

Добавя се брашното с бакпулвера на няколко порции, като се разбърква до гладка смес.

Разстила се в тава с хартия за печене. Пече се в загрята умерена фурна до леко златисто към 10 мин.

250 г ягоди се нарязват на филийки. Конфитюрът се пасира с 1-2 ягоди.

Изварата се разбърква с лимоновата кора, ваниловата захар и останалите 2 с.л. захар.

Течната сметана се разбива, разделя се на две части и едната се добавя към изварата.

Пандишпановият блат се намазва с 2/3 от крема с изварата. Накапва се с лъжица върху него 2/3 от ягодовото пюре. Подреждат се нарязаните ягоди.

Рулото се завива и се намазва с останалата 1/3 от крема с извара. Оставя се за около 2 ч. да се стегне на студено.

Гарнира се с останалите 150 г ягоди и с останалата 1/3 от ягодовото пюре.