Ягодово сладко с портокал (стъпка по стъпка)

за 4 бурканчета по 400 мл

Кухня
12:28 - 23 Май 2019
3763
Ягодово сладко с портокал (стъпка по стъпка)

Продукти

750 г ягоди, 2 големи портокала - около 500 г, 500 г желираща захар, 50 мл портокалов ликьор или гренадин (може да се замени с друг ароматен алкохол или плодов сироп).

Приготвяне

1

Почистените ягоди се намачкват.

2

Портокалите се обелват с нож до плодовата маса.

3

Изваждат се филенцата от ципите.

 

4

Ягодите и парченцата портокал се разбъркват в тенджера с желиращата захар.

5

Слага се да заври, като се разбърква непрекъснато. Вари се 4 мин., като често се разбърква.

6

Добавя се портокаловият ликьор или гренадинът и се вари още 30 сек.

7

Горещото сладко се разпределя в идеално чистие и сухи бурканчета и се затварят плътно. Обръщат се върху капачките за 5 мин.

Очаквайте скоро специалното печатно издание "Домашно консервиране" - за всеки сезон.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.