Яхния с туршия и наденица
за 4 порции, 30 мин
Продукти
2 парчета наденица по избор
2 с.л. зехтин или олио
1 глава лук
1 ч.л. червен пипер – може лют
2 ч.ч. нарязани белени домати - може от консерва
1-2 ч.л. захар
2 скилидка чесън
300 г отцедена мешана или царска туршия
2 с.л. кетчуп
100 мл течна сметана - по желание
сол, чубрица и черен пипер
Приготвяне
Наденицата се нарязва на кръгчета се запържва в загретия зехтин или олио 2 мин.
Добавят се обелените и наситнени лук и чесън и се запържва още 2-3 мин.
Прибавя се туршията на малки парченца и се запържва всичко, докато остане на мазнина.
Слагат се доматите и се поръсва захарта. Добавят се кетчупът, червеният пипер и чубрицата и се разбърква. Кипва и се готви на тих огън 5-6 мин.
По желание накрая се сипва сметана и се разбърква. Поръсва се с черен пипер.
Ястието е идеално и като сос за паста.
Търсете специалното колекционерско издание на "Кулинарен уикенд" - готварска книга 84 стр. със 110 избрани, топ рецепти от списанието. Най-уникалните ястия в 10-годишната история на изданието само за 2 лева.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.