Яхния с туршия и наденица

за 4 порции, 30 мин

Кухня
12:37 - 12 Март 2020
3669
Яхния с туршия и наденица

Продукти

2 парчета наденица по избор

2 с.л. зехтин или олио

1 глава лук

1 ч.л. червен пипер – може лют

2 ч.ч. нарязани белени домати - може от консерва

1-2 ч.л. захар

2 скилидка чесън

300 г отцедена мешана или царска туршия

2 с.л. кетчуп

100 мл течна сметана - по желание

сол, чубрица и черен пипер

 

Приготвяне

Наденицата се нарязва на кръгчета се запържва в загретия зехтин или олио 2 мин.

Добавят се обелените и наситнени лук и чесън и се запържва още 2-3 мин.

Прибавя се туршията на малки парченца и се запържва всичко, докато остане на мазнина.

Слагат се доматите и се поръсва захарта. Добавят се кетчупът, червеният пипер и чубрицата и се разбърква. Кипва и се готви на тих огън 5-6 мин.

По желание накрая се сипва сметана и се разбърква. Поръсва се с черен пипер.

Ястието е идеално и като сос за паста.

Търсете специалното колекционерско издание на "Кулинарен уикенд" - готварска книга 84 стр. със 110 избрани, топ рецепти от списанието. Най-уникалните ястия в 10-годишната история на изданието само за 2 лева.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.