Задушено със зеле и картофи

за 4 порции, 90 мин

Кухня
09:39 - 21 Май 2020
821
Задушено със зеле и картофи

Продукти

600 г месо на едри хапки – агнешко, свинско, телещко от плешка или бут

3 глави лук

1 голяма глава прясно зеле

500 г картофи

2 с.л. зехтин или олио

магданоз

кимион на зърна

сол и черен пипер

500 мл зеленчуков бульон

1 дафинов лист

 

Приготвяне

Зелето се нарязва по-едро, обеленият лукът - на полумесеци, обелените картофи – на филийки.

Месо се запържва в загретия зехтин или олио до златисто.

В огнеупорен съд с капак се подреждат на слоеве месото, лукът, картофите, зелето, като всеки слой се поръсва със сол, черен пипер и зърна кимион.

Слага се дафиновият лист и се сипва бульонът.

Пече се под капак в загрята умерена фурна до готовност – около 1 ч. и 20 мин. Поръсва се с магданоз.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.