Захаросани портокали с канела за имунитет
за 4 порции, 10 мин
Продукти
4 големи портокала
1 ч.л. канела
1 с.л. захар или мед
Приготвяне
Портокалите се разрязват напречно и с нож се отделя сърцевината от кората. Срязва се и по линиите на ципите – да се получат малки парченца, които да могат да се ядат с лъжичка.
След нарязването всичко остава в кората, не се изважда.
Портокалите се подреждат в тава с хартия за печене и се поръсват със захарта и канела.
Пекат се в загрята фурна под горния реотан около 5 мин. до леко карамелизиране на захарта.
По същия начин се запичат грейпфрути, мандарини, като канелата може да се замени със счукан звездовиден анасон.
Търсете специалното колекционерско издание на "Кулинарен уикенд" - готварска книга 84 стр. със 110 избрани, топ рецепти от списанието. Най-уникалните ястия в 10-годишната история на изданието само за 2 лева.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.