Захаросани портокали с канела за имунитет

за 4 порции, 10 мин

Кухня
09:06 - 04 Март 2020
2210
Захаросани портокали с канела за имунитет

Продукти

4 големи портокала

1 ч.л. канела

1 с.л. захар или мед

 

Приготвяне

Портокалите се разрязват напречно и с нож се отделя сърцевината от кората. Срязва се и по линиите на ципите – да се получат малки парченца, които да могат да се ядат с лъжичка.

След нарязването всичко остава в кората, не се изважда.

Портокалите се подреждат в тава с хартия за печене и се поръсват със захарта и канела.

Пекат се в загрята фурна под горния реотан около 5 мин. до леко карамелизиране на захарта.

По същия начин се запичат грейпфрути, мандарини, като канелата може да се замени със счукан звездовиден анасон.

Търсете специалното колекционерско издание на "Кулинарен уикенд" - готварска книга 84 стр. със 110 избрани, топ рецепти от списанието. Най-уникалните ястия в 10-годишната история на изданието само за 2 лева.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.