Затворник върти търговия с дрога през платформа за дарения в Пловдив

18 бона е натрупал Цветан Господинов – Батмана от наркотици

Крими
15:44 - 19 Ноември 2019
10027
Затворник върти търговия с дрога през платформа за дарения в Пловдив

Пловдивски затворник е въвел изключително иновативна система за разплащане при продажба на дрога. Той използва най- голямата българска платформа за дарения DMS, съобщава TrafficNews. И ако желаете да си поръчате дрога в затвора е достатъчно да изпратите смс със съдържание DMS  JASMIN!

По документи DMS  JASMIN е кампания, създадена с цел да подпомогне самотни майки от Пловдив, които сами отглеждат децата си. „Със събраните пари ще бъдат подпомогнати самотните майки в ежедневните разходи, необходими за отглеждането на децата им. Подкрепата е насочена приоритетно към майки, които отглеждат деца, нуждаещи се от лечение, за закупуване на лекарства или имат други специални нужди”, съобщава рекламата на кампанията.

Тя се провежда от фондацията „Жасмин Чарити“ , която е регистрирана в Пловдив на 13 май 2019. Неин основател е не кой да е, а криминално проявеният Цветан Господинов – Батмана. 

Той бе арестуван в края на януари 2019. Батмана бе основен свидетел срещу обвиняемите за палежа на колата на шефа на пловдивския затвор. Господинов закова с показанията Александър Господинов - Доктора, Илиян Сарийски – Жабата и Цветан Кюркчийски – Тъпото. Тримата бяха признати за виновни и осъдени.  

Самият Цветан Господинов  е в затвора, където излежава присъда за грабеж.  Според  затворници обаче той продава дрога зад решетките и печели добре. Очевидци твърдят, че разплащанията се извършват през платформата DMS. Пристрастените плащали за дозите си през SMS-и, изписвайки DMS  JASMIN! 

В Търговския регистър е записано, че целите на фондацията „Жасмин Чарити“ са „да подобри качеството на живот и да подпомогне със своята благотворителна дейност всички социално слаби групи като стари хора, самотни майки, болни деца и хора и други”. Целта на кампанията е да бъдат събрани 50 000 лева. До този момент са спечелени близо 18 000 лв.  От началото на кампанията 29 юли 2019 до сега са изпратени 15 190  смс-а и 2 150 лв. са преведени онлайн в платформата.  

Как точно Батмана успява да извършва цялата тази благотворителна дейност, докато лежи в затвора, не е ясно. Очевидно обаче има време да рекламира кампанията DMS  JASMIN! през фейсбук профила си, който видно от постовете му , е активен денонощно. Господинов пуска между 5 и 7 поста дневно, като в част от тях рекламира и кампанията на „Жасмин Чарити”. Корицата на профила му също е реклама на кампанията.