Зелена салата с киноа

за 4 порции, 30 мин

Кухня
09:41 - 05 Март 2020
4626
Зелена салата с киноа

Продукти

250 г киноа

600 мл зеленчуков бульон

1 краставица

1 зелена салата

1 авокадо

5 с.л. зехтин

1 с.л. оцет

2 с.л. лимонов сок

1 ч.л. едър червен пипер - може лют

1 ч.л. захар

магданоз

мента

сол и черен пипер

 

Приготвяне

Киноата се изплаква с гореща вода и се сварява в зеленчуковия бульон за 18-20 мин. Оставя се да се охлади непокрита.

Обелената краставица се нарязва на кубчета.

Зелената салата се накъсва или нарязва едро. Билките се наситняват.

Обеленото авокадо се нарязва на кубчета.

Смесват се зехтинът или олиото, оцетът, лимоновият сок, едрият червен пипер, захарта, сол и черен пипер.

Полива се киноата и се разбърква. Смесва се със зеленчуците.

Търсете специалното колекционерско издание на "Кулинарен уикенд" - готварска книга 84 стр. със 110 избрани, топ рецепти от списанието. Най-уникалните ястия в 10-годишната история на изданието само за 2 лева.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.