Зелена салата с маринована ябълка
за 4 порции, 10 мин
Продукти
1 зелена салата по избор - може микс от различни видове
2 с.л. ябълков оцет
2 ч.л. настърган хрян или горчица
1 ч.л. мед
2-3 с.л. зехтин или олио
1 малка глава лук
1 голяма червена или розова ябълка
прясна билка по избор или зелени кълнове за поръсване
сол и черен пипер
Приготвяне
Листата на зелената салата се оставят цели или се накъсват едро, ако са големи.
Смесват се ябълковият оцет, хрянът или горчицата, сол, черен пипер, медът, зехтина или олиото.
Обеленият лук се нарязва на малки кубчета. Почистената от семето ябълка се нарязва на тънки филийки.
Смесват се със зелената салата и се поливат с дресинга.
Поръсва се със зелени кълнове или прясна билка.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.