Зелена салата с пилешки дробчета
за 4 порции, 40 мин
Продукти
400 г пилешки дробчета
1 зелена салата
2 портокала
250 г малини или друг плод
2 с.л. малинов оцет или друг
1 щипка захар,
6 с.л. зехтин или олио
сол и черен пипер
1 с.л. наситнена мащерка
Приготвяне
Портокалите се обелват с нож и се изваждат филенцата от ципите, като се събира отделилият се сок.
Заделят се малко цели малини, останалите се пасират с портокаловия сок, захарта и 4 с.л. зехтин. Подправя се със сол и черен пипер.
Пилешките дробчета се изпържват в останалия загрят зехтин 3-4 мин. Поръсват се със сол, черен пипер и мащерката.
Зелената салата се накъсва и се смесва с портокалите и дробчетата.
Гарнира се с целите малини и се полива с малиновия дресинг.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.
Търсете новия брой с акценти: "Лятна свежа лазаня с много зарзават в 5 варианта" и "Как се прави чисто черен сладолед".