Зелена салата със сирене и домати
за 4 порции, 15 мин
Продукти
2-4 зелени салати - според големината
2 с.л. кедрови ядки - други ядки или семки
200 г бяло саламурено сирене
2 с.л. заквасена сметана или изцедено кисело мляко
1 с.л. мед
200 г чери домати или от големите на парченца
1-3 с.л. лимонов сок - на вкус
3 с.л. зехтин или олио
магданоз
сол и черен пипер
Приготвяне
Кедровите ядки се запичат на сух тиган до златисто.
Сиренето се натрошава и се разбърква със заквасената сметана.
Чери доматите се разполовяват.
Изважда се само сърцевината на зелените салати и се разполовява, но да остане неразрязно в основата.
Нарязва се на ситно магданоз и се смесва с лимоновия сок, сол, черен пипер, зехтина или олиото.
Зелените салатки се гарнират с чери доматите и сиренето.
Полива се с дресинга и се поръсва с кедровите ядки.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.