Зелена шакшука със спанак

за 4 порции, 30 мин

Кухня
11:02 - 15 Май 2020
1867
Зелена шакшука със спанак

Продукти

4-6 яйца

1/2 връзка пресен лук

3 глави лук

2 скилидки чесън или стрък пресен чесън

1/2 връзка магданоз

1 кг спанак

4 с.л. зехтин или олио

смлян кимион, черен пипер и сол

 

Приготвяне

Пресеният лук се нарязва на тънки колелца.

Обелените лук и чесънът и магданозът се наситняват.

В загретия зехтин или олио се задушават двата вида лук и чесънът около 1 мин.

Добавят се спанакът, накъсан на едро или цели листенца и половината магданоз.

Подправя се със сол, черен пипер и кимион и се разбърква на котлона.

Чукват се яйцата и без да се бърка се готви под капак на среден огън около 4 мин., докато се забулят.

Поръсва с останалия магданоз.

Арабските айца шакшука се приготвят с всякакви зеленчуци, включително като миш-маш с цели яйца в него.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.