Зеленчукова супа с тортелини

за 4 порции, 30 мин

Кухня
09:52 - 03 Май 2020
5472
Зеленчукова супа с тортелини

Продукти

250 г моркови

250 г бели аспержи или бялата част на пресен лук, на праз

1 л зеленчуков бульон

1 дафинов лист

80 г грах или зелен фасул

250 г тортелини или друга пълнена паста

магданоз

черен пипер и сол

Приготвяне

Морковите се нарязват на шайби, аспержите на къси парченца по диагонал.

Кипва се бульонът с дафиновия лист, сол и черен пипер.

Прибавят се морковите и се готви на умерен огън около 3 мин. Добавят се аспержите и се готви още 2 мин.

Прибавят се грахът и тортелините и се готви още около 5 мин. - зеленчуците и пастата да не се разваряват

Поръсва се с магданоз и още малко черен пипер.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.