Зеленчукова супа с тортелини
за 4 порции, 30 мин
Кухня
09:52 - 03 Май 2020
5472
Продукти
250 г моркови
250 г бели аспержи или бялата част на пресен лук, на праз
1 л зеленчуков бульон
1 дафинов лист
80 г грах или зелен фасул
250 г тортелини или друга пълнена паста
магданоз
черен пипер и сол
Приготвяне
Морковите се нарязват на шайби, аспержите на къси парченца по диагонал.
Кипва се бульонът с дафиновия лист, сол и черен пипер.
Прибавят се морковите и се готви на умерен огън около 3 мин. Добавят се аспержите и се готви още 2 мин.
Прибавят се грахът и тортелините и се готви още около 5 мин. - зеленчуците и пастата да не се разваряват
Поръсва се с магданоз и още малко черен пипер.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.