Зелени картофени хлебчета

за 12 броя, 95 мин

Кухня
09:21 - 28 Март 2020
2172
Зелени картофени хлебчета

Продукти

250 г картофи

300 г брашно

сол

1 щипка захар

20 г прясна мая

100 мл айрян

50 г кедрови ядки

100 г пресен чесън – само зелените пера

80 г масло

1 яйце

 

Приготвяне

Картофите се изпичат в алуминиево фолио на умерена фурна. Обелват се и се намачкват.

Замесва се тесто от брашното, сол, щипката захар, разтворената мая в айряна и картофите. Оставя се леко да втаса.

Кедровите ядки се запичат на сух тиган. Счукват се и се смесват с наситнения зелен чесън. Прибавя се маслото и сол и се разбърква.

Тестото се разточва върху набрашнена хартия за печене. Намазва се с овкусеното масло.

С помощта на хартията се завива на руло. Нарязва се на около 12 филийки.

Слагат се във формички за мъфини, застлани с хартийки. Намазват се с разбито яйце.

Пекат се в загрята умерена фурна 10-15 мин.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.