Зелени картофени хлебчета
за 12 броя, 95 мин
Продукти
250 г картофи
300 г брашно
сол
1 щипка захар
20 г прясна мая
100 мл айрян
50 г кедрови ядки
100 г пресен чесън – само зелените пера
80 г масло
1 яйце
Приготвяне
Картофите се изпичат в алуминиево фолио на умерена фурна. Обелват се и се намачкват.
Замесва се тесто от брашното, сол, щипката захар, разтворената мая в айряна и картофите. Оставя се леко да втаса.
Кедровите ядки се запичат на сух тиган. Счукват се и се смесват с наситнения зелен чесън. Прибавя се маслото и сол и се разбърква.
Тестото се разточва върху набрашнена хартия за печене. Намазва се с овкусеното масло.
С помощта на хартията се завива на руло. Нарязва се на около 12 филийки.
Слагат се във формички за мъфини, застлани с хартийки. Намазват се с разбито яйце.
Пекат се в загрята умерена фурна 10-15 мин.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.