Зико обеща на пловдивчани софийски заплати

Кандидатът за кмет на ГЕРБ гарантира по-ниски данъци за колите

Политика
10:39 - 16 Октомври 2019
3927
Зико обеща на пловдивчани софийски заплати

Кандидатът за кмет на Пловдив от ГЕРБ и настоящ областен управител Здравко Димитров обеща в медиен дебат с основния си опонент Славчо Атанасов (ВМРО) и останалите претенденти за поста ударно вдигане на доходите. "Моята цел е да догоним София по заплати догодина и да намалим данъците на колите", обяви той в публичен диспут по Нова телевизия днес.

Димитров подчерта необходимостта от облекчаване на процедурите за бизнеса, въвеждане на е-услуги, подобряване на диалога с общината и подкрепа за всяка инвестиция, която създава работни места с добавена стойност

Кандидатът на ГЕРБ за кмет коментира, че Пловдив се задъхва и презастроява, защото икономическата зона около града се развива с много бързи темпове. По думите му е необходимо да се обсъдят варианти за разширяване на града и необходима промяна в закона, за да може да се присъединят съседните общини.

Област Пловдив е най-бързо развиваща се в България, инвестициите са над 2 млрд. лева, но самият Пловдив е офис - всички икономически зони са извън града. Затова трябва да се приобщят "Родопи" и "Марица", обясни Здравко Димитров.