Бивш шеф на БЛС е първият ваксиниран в Русе

Искам да изпия едно кафе в заведение, да отида на почивка без страх и без маска, заяви д-р Цветан Райчинов

Здраве
18:47 - 28 Декември 2020
2671
Бивш шеф на БЛС е първият ваксиниран в Русе

Председателят на Управителния съвет на Районната лекарска колегия към Българския лекарски съюз д-р Цветан Райчинов беше първият лекар в област Русе, който получи първата доза от пристигналата по-рано през деня ваксина срещу COVID-19. Ваксината на д-р Райчинов беше поставена в Университетска болница „Медика Русе“, където на практика започна процесът по ваксинация в региона.

Той изрази надежда, че по този начин ще успее да убеди както колегите си, така и останалата общественост, че няма нищо опасно в процеса по ваксинация. „Искам да живея нормално! Искам да изпия едно кафе в заведение, да отида на почивка, да се видя със своите приятели, близки и роднини без страх и без маска!“, това заяви доктор Райчинов минути след поставянето на първата доза от ваксината, като поясни, че това го казва не толкова като лекар, а преди всичко като човек.

„Това е по-добрият вариант за избор на всеки един! Нищо по-различно и по-неприятно не усетих при поставянето на ваксината отколкото при поставянето на всяка друга инжекция. Човек е длъжен да направи избора си. Всеки един от нас трябва да избере как иска да живее – с ежедневен и дори ежечасен страх, че може да се разболее, да боледува тежко и дори да се стигне до фатален край или поне от това заболяване да не се притеснява и да живее по-спокойно и по-сигурно. Трябва да преценим и дали искаме да бъдем близо до своите приятели, роднини и да общуваме с тях без страх, както и с всички хора или на всеки, приближил се до нас, да гледаме като на потенциална опасност“, допълни още д-р Райчинов, който е и бивш председател на Управителния съвет на Българския лекарски съюз.