Бойко Борисов: От 12 000 затворници, 11 000 са роми

Премиерът иска оставката на шефа на габровската полиция, бесен е защо месеци наред циганите дерибействали в града

Ексклузивно
14:47 - 12 Април 2019
6725
Бойко Борисов: От 12 000 затворници, 11 000 са роми

Бойко Борисов поиска оставката на шефа на габровската полиция ст. комисар Борислав Бончев, обяви лично премиерът след икономическия форум в Дубровник. Борисов не скри, че е бесен от това, че полицията месеци наред не е правила нищо в града, за да спре ромските групи, дерибействащи и притесняващи хората. 

"Имам основателни претенции към шефа на полицията в Габрово. Оставката трябва да е факт, веднага щом си дойде министърът (МВР шефът Младен Маринов е в централата на "Интерпол" в Лион - б.р.). Месеци наред е допуснато да се движат такива групи, да пият бири на детски площадки, да се правят на интересни в града. Каква е ролята на полицията? В другата крайност обаче има и други хора, които нормално си работят, живеят, няма как да ги лишаваме от това право", коментира премиерът. И попита - къде е полицията и защо не е взела мерки. 

Министър-председателят е ядосан и за това, че никой не му е докладвал, а е бил готов да реагира мигновено с пращането на допълнителни сили в града за озаптяване на агресорите преди да се стигне до бой и ексцесии на етническа основа. 

Няма незадържан ром, извършил престъпление. От 12 000 затворници, 10-11 хиляди са роми. Не настройвайте етносите едни срещу други. Сега като няма мигранти, трябва да намерим някакъв такъв етнически въпрос. Биячите са в ареста. Въпросът е защо полицията не е направила нищо?, каза още Борисов.