Борисов за червената евролиста: Шпионин, ДС, шпионин, ДС

Без Сергей Станишев БСП вече няма място в ПЕС, коментира премиерът

Актуални новини
14:28 - 14 Април 2019 (обновена)
2400
Борисов за червената евролиста: Шпионин, ДС, шпионин, ДС

"В листата на БСП има само един, който може би разбира от европейска политика, другото е - шпионин, Държавна сигурност, шпионин, Държавна сигурност." Това каза премиерът Бойко Борисов и лидер на ГЕРБ по време на представянето на политическата платформа на партията за евроизборите.

„Харесахте ми“, така Борисов се обърна към кандидатите на партията за евродепутати, които по-рано днес представиха предизборната плагформа на ГЕРБ в различните сектори.

„Сега разбирам защо и нашите опоненти искат да ни вкарат в компроматна игра“, коментира той. „Сега като им видях листата - имат само един човек, който може би разбира нещо от европейска работа – г-жа Златева. Оттам нататък е шпионин, Държавна сигурност, шпионин, Държавна сигурност“, заяви лидерът на ГЕРБ. Според него дори и Русия няма общо с тази листа.

„Истината е, че някой иска да им се предложи, но не е наша работа да ги коментираме“, посочи Борисов. „Бях сигурен и щях да се обзаложа за Иво Христов и за това, че е в листата, защото видях как се гледат с Корнелия Нинова онзи ден. И как правят онзи КСНС в нищото, само за да се говори по темата“, коментира Бойко Борисов.

Още в понеделник след Консултативния съвет по национална сигурност в специално изявление министър-председателят заяви, че чрез началника на кабинета на президента Иво Христов държавният глава е направил предизборен подарък за г-жа Нинова. Коментарът си Борисов направи по повод предложеното от Румен Радев становище за КНКОНПИ, което според премиера е изготвено от Иво Христов.

"Невключването на Сергей Станишев в листата на БСП показва, че нашите опоненти вече нямат нищо общо с европейските социалисти", смята лидерът на ГЕРБ.

„Тези избори са важни, защото действително много Троянски коне ще влязат в ЕП и това е видно“, коментира Борисов. „Навсякъде, където отидем, България се сочи за пример за това, което правим“, каза още той и припомни за всички важни срещи, които са се провели по време на Българското председателство на Съвета на ЕС, както и през последните дни.

„В момента имаме един българин на най-висок пост в света – Сергей Станишев, лидерът на ПЕС, левият Манфред Вебер. Невключването му в листата показва, че нашите опоненти вече нямат нищо общо с европейските социалисти – това ще бъде тълкуванието навън“, коментира Борисов.