Цветанов: Кой ще ми се извини? 

Зам.-лидерът на ГЕРБ не се срамувал от нищо около сделката за жилището си

Политика
13:45 - 22 Март 2019
2118
Цветанов: Кой ще ми се извини? 

След като проверките срещу мен покажат, че не съм извършил нищо незаконно - ще получа ли извинение? Това запита вторият в ГЕРБ Цветан Цветанов във Велико Търново, цитиран от пресцентъра на партията.

"Няма нищо, от което да се срамувам. Напълно съм убеден, че няма нищо незаконно около моите имоти. Плащанията са направени по банков път, всичко е прозрачно. Сделката е публична, минала е и през Агенцията по вписванията", каза Цветанов. И обвини президента Румен Радев, че бил флагманът на кампанията срещу него и срещу ГЕРБ. 

Заместникът на Борисов се оплака, че вече бил обществено осъден, преди да има каквито и да било доказателства за нарушения. 

Иначе Цветанов коментира и предстоящите европейски избори в контекста на "Апартаментгейт", който се разразил като атака точно преди вота и то неслучайно. Той уточни, че всички досегашни евродепутати на ГЕРБ са получили номинации от структурите в страната, но отказа да назове кой води. Все пак отрече спекулациите, че юристът Георги Марков ще бъде начело на партийния списък, защото не бил номиниран. Според Цветанов профилът на водача трябва да е - отлично познаване на работата на евроструктурите и да има международно признание за качествата си, както и да се ползва с доверие от ЕНП. 

Снимка: Агнес Методиева