ГЕРБ: Няма поправка "Артекс" в закона 

Депутатът Александър Ненков възмутен от спекулациите по темата

Политика
11:22 - 22 Март 2019
1914
ГЕРБ: Няма поправка "Артекс" в закона 

Поправките в Закона за устройство на територията, с които бе удължена възможността строежите да започват и да бъдат завършвани в срок до 10 години, нямат нищо общо с казуса с фирма "Артекс", която стана основен герой в сагата "Апартаментгейт". Те не са били приети от Народното събрание във връзка с неин обект, увери депутатът от ГЕРБ и член на регионалната комисия в институция Александър Ненков. Той се възмути от факта, че някои негови колеги са си позволили да нарекат промените "Артекс". 

Поправката бе приета от депутатите през 2017 г. "Законопроектът, който сме внесли с колегите, е плод на съвместен труд на регионалното министерство и парламентарната комисия, заяви народният представител от ГЕРБ, цитиран от "Канал 3". Поправката се отнася до обекти в първа и втора категория – най-големите обекти, на които сме дали толеранс поради чисто обективни причини, уточни Ненков. "Дали сме толеранс вместо за 5 години, те да бъдат завършени за 10 години", каза той.

"Що се отнася до конкретния проект – нито ме интересува, нито някога е имало някакви отношения към този обект и съответната фирма", отсече Ненков по адрес на "Артекс". Депутатът твърди, че лично се е запознал с фактологията и фирмата не се е възползвала от поправката.

"В закона никъде не е казано, че важи с някаква задна дата“, заяви Ненков и декларира, че няма никакво отношение към въпросния обект, като визира тъй наречения небостъргач на строителната фирма, за който се появиха информации, че е вдигнат, благодарение на законовата поправка.

Снимка: Агнес Методиева