Главчев с топ изненада: Предложих на президента аз да съм външен министър

Служебният премиер очаква Радев да издаде указ за неговото назначение

Новини
12:15 - 20 Април 2024
4617
Главчев с топ изненада: Предложих на президента аз да съм външен министър

Предложих на президента аз да поема поста на външен министър. Тази изненадваща новина поднесе служебният премиер Димитър Главчев в АЕЦ "Козлодуй", където пристигна американската доставка от ядрено гориво за 5-ти блок.

Готов съм да нося тази отговорност, очаквам президентът да издаде указ. Ако това стане, аз ще отговарям за изборите в чужбина, В сегашния състав с министър Димитров, цялата политическа отговорност я поема президента Радев", повтори тезата си той.

Така или иначе върху мен е цялата отговорност, дали ще е в чужбина или България, важното е да има честни избори, каза премиерът.

По повод рокадите и смените в кабинета, Главчев цитира народна мъдрост, която казва, че доверието е като душата, напусне ли, няма, връщане.

Вчера предложеният за поста бивш външен министър Даниел Митов сам се отказа от битката, като заяви, че въпреки, че в началото се е съгласил, сега оттегля намерението си заради оценката на президента. Румен Радев окачестви кандидатурата му като силно политическа и неподходяща, тъй като е зам.-председател на ГЕРБ.