Кметът на Будапеща даде рамо на Манолова (ВИДЕО)

Гергей Карачон призова софиянци да гласуват за независимата кандидатка за кмет

Политика
15:07 - 31 Октомври 2019 (обновена)
4348
Кметът на Будапеща даде рамо на Манолова (ВИДЕО)

Новият кмет на Будапеща Гергей Карачон даде подкрепата си за независимия кандидат за градоначалник на София Мая Манолова.

Във видеообръщение, пуснато в предизборната шатра на екс омбудсмана в центъра на София, той отправи призив към столичани да излязат до урните в неделя и да подкрепят кандидат на промяната, както той нарече Манолова: "Преди 3 седмици с гражданите и партиите, които искат промяна, се обединихме и от това обединение се роди победа. Победихме не само в изборите в Будапеща, но и в 23 района на града. Избрахме опозиционен кмет. Това ни дава възможност да изградим заедно много по-свободна, по-солидарна, по-европейска Будапеща. Гражданите на Будапеща успяха да го постигнат, могат да го постигнат и софиянци. Гласувайте за Мая Манолова - за да може София да бъде по-свободна, по-солидарна и по-европейска". 

"Приятелите на Борисов - Орбан и Ердоган едва ли са много щастливи. Вярвам, че София в неделя ще бъде също толкова свободна и толкова горда, колкото Будапеща. На всички езици "свобода" означава едно и също - отхвърляне на едноличната власт", каза Манолова. И напомни, че в унгарската столица и леви, и десни са се обединили срещу управлението на Орбан. Според нея в София това е възможно само, ако бъдат изоставени партийните пристрастия в името на демокрацията и правата на гражданите. "Тази победа на партиите, които искат промяна, в Будапеща, наистина е знакова. Знакова е и подкрепата, която получавам от кмета. Само 38 000 гласа разлика в София са напълно преодолими", коментира още кандидат-кметицата. 

Тя призова президента Румен Радев и да не подписва указа за избора на новия главен прокурор Иван Гешев, както и премиера Бойко Борисов "да слезе от джипа и да внесе обещаните предложения за довършване на съдебната реформа в парламента". И добави още веднъж, че е готова за дебат с опонентката си Йорданка Фандъкова, като е потвърдила желанието си за него пред 3 национални медии.