Lupa.bg позна: Дистанционният разпит - евтин пиар на Цветан Василев

Ексклузивно
16:12 - 24 Юни 2020
7428
Lupa.bg позна: Дистанционният разпит - евтин пиар на Цветан Василев

Дистанционният разпит на банкера-беглец Цветан Василев се оказа евтин пиар от страна на габровския хитрец. Както Lupa.bg писа преди време, от самото начало на сагата бе ясно, че препитването по скайп няма как да се случи, защото когато такова искане беше отправено от адвокатите на Василев, прокурорът по делото, тогава Иван Гешев, категорично отказа да се съгласи на разговор по видеоконферентна връзка. 

Съдът днес също изрази позиция, че няма да разпитва богаташа по скайп, а адвокатът му Константин Симеонов заплаши, че ако това не се случи, няма повече да влиза в заседанията. 

За прокурорите този разпит е излишен, защото мустакатият беглец даде куп интервюта пред близки медии, в които изложи своите виждания, но не отговори на нито един факт по обвинителният акт. Не успя да даде отговор и къде са парите от КТБ, заради които е подсъдим по дело. 

Цветан Василев отговаря пред съда за източването на 3 млрд. лв. от КТБ, затова обвинителите са категорични, че той трябва да се яви, за да може да му искат постоянно задържане. Още с встъпването си като главен прокурор Иван Гешев заяви, че връщането на Цветан Василев в България ще е един от основните приоритети в работата му. 

Ексбанкерът е обвинен за общо 146 престъпления, основното от които е, че е създал и ръководил организирана престъпна група, отговорна за присвояване на 2,559 млрд. лв. плюс допълнително присвояване на 205,9 млн. лв. от касата на КТБ. Обвинителният акт е дълъг около 15 000 страници и за отпечатването му бе наета специална печатарска машина.