Марги Паскалева пред Lupa.bg: Цяло лято ще се тресем от конфликти

Актуално интервю
15:47 - 16 Юни 2020
17267
Марги Паскалева пред Lupa.bg: Цяло лято ще се тресем от конфликти

-Г-жо Паскалева, на 21 юни има слънчево затъмнение, което според астролозите ще е ключово и със силно влияние – така ли е и защо?

-Всички слънчеви и лунни затъмнения са ключови. Зависи за кого и за какво. Знаете, че слънчевите затъмнения са новолуния. Критичното в случая е това, че то ще е в нулевия градус на Рак. Като тук по-силната позиция е на Луната, защото е на трон – т.е. много важни ще бъдат темите с всички лунни въпроси – народ, родина, вътрешни дела, безопасност, вътрешна политика, женското общество, биологичната сфера. Ако щете – даже и земеделието, защото Луната чисто мунданно управлява четвърти дом в хороскопа.

-Споменахте народ – значи ли това, че след слънчевото затъмнение може да очакваме по-значими събития в обществен план?

-По-значими въпроси ще трябва да се разрешат на вътрешен план – вътрешнополитически и народни въпроси, така да се каже – които са свързани с масите, с хората и с тяхната сигурност. И това касае целия свят. Имайте предвид, че в това затъмнение участват и други планети – като например Меркурий, който ще бъде ретрограден от 18 юни до 11 юли. Подхващам тази тема, защото и той е в Рак  - знакът на затъмнението. А това подсилва влиянието на Рака и на темите, свързани с Рака – сигурността, изхранването, психоемоционалното състояние на хората... Защото в самото затъмнение Марс и Нептун са все още в Риби, Марс е в 26 градус и по орбис образува квадратура със затъмнението. Така че този съвпад касае много инфекциите и психическото състояние на хората.

-Т.е., това са нещата, за които хората трябва да внимават?

-Да, инфекциите и психическото състояние на хората. Това са наболели въпроси, които трябва да се вземат предвид. Държавата трябва да помага повече на хората, на масите, да се погрижи за тях, защото тази пандемия повлия изключително тежко на психиката на много хора.

-Освен с ретрограден Меркурий, това затъмнение съвпада и с ретроградна Венера. Тя има ли някакво отношение към силата на затъмнението?

-Венера е в Близнаци, а Меркурий управлява Близнаци. Луната в Рак пък управлява Меркурий в Рак. Така че всички теми, свързани с финансите -  лични, обществени, държавни – всичко в момента е много важно. Още повече, че в момента има и квадратура Сатурн-Уран, макар и не точна. Вярно, Сатурн ще се върне на 2 юли в Козирог, но към края на годината вече трайно ще се настани във Водолей. А тези квадратури Сатурн-Уран винаги са били много тежки от икономическа гледна точка, защото Сатурн има силна връзка с икономиката и развитието, а Уран е в Телец – знакът на Венера, свързан с парите.

Така че ни очаква една сериозна финансова криза в цял свят, която ще засегне и нас, защото България е със Слънце и Уран в Телец и Сатурн ще направи квадрат към тях.

-На всички нас ли ще повлияе това слънчево затъмнение и на кой повече, на кой – по-малко?

-По принцип слънчевите и лунни затъмнения са най-мощни в световен план, мунданен. На отделните държави – различно. Особено следващото лунно затъмнение на 5 юли ще засегне САЩ, а като влезе и Марс в Овен – просто си представете половин година до 6 януари какво ще е... Това си е типично марсов войнстващ знак – може да очакваме и атентати, и катаклизми.

-Атентати по света?

-Да, по света. Но очаквам и природни катаклизми в дните около, по време и малко след затъмненията, това са нормални неща. Аз се притеснявам и за Турция заради лунното затъмнение на 5 юли, защото то е в точна опозиция на Плутон в хороскопа на страната. Така че до средата на юли очаквам там още трусове.

-А в личен план това слънчево затъмнение на 21 юни кого ще засегне най-много?

-Най-силно ще повлияе на Раците, родените между 20 и 23 юни, защото слънчевото затъмнение е там. Другите, които ще са силно засегнати, са Козирозите, родени между 21 и 24 декември. Ще засегне и родените между 22 и 25 септември Везни и мартенските Овни - между 19 и 22 март. Към Везни и Овен това затъмнение прави квадратура.

Отварям една скоба – при Раците влиянието ще е най-силно, но какво точно ще е, зависи от това как е аспектирано тяхното рождено Слънце в хороскопа. Ако то има хармонични аспекти с планети в Риби и Скорпион – задължително ще е нещо позитивно. Затъмненията са белег за важни събития в живота – но те могат да са и положителни. Например преди години, когато избраха Плевнелиев за президент, имаше едно слънчево затъмнение, което съвпадаше с неговото прогресивно Слънце. Знаете, че хората от древни времена по затъмненията са правели прогноза за това каква ще бъде годината – ще умре ли кралят, ще изберат ли нов крал и т.н.

При Слънчево затъмнение може да има и загуба на роднини. Слънцето в хороскопа на човек по принцип представя бащата, авторитетите в живота ни. Или собственият живот на човек – и той може да бъде застрашен.

-Все пак на кои знаци ще повлияе положително това Слънчево затъмнение?

-Положително ще повлияе на февруарските Риби и октомврийските Скорпиони, родените в първите дни на знаците. Дори и на Девите в края на август и априлските Телци – с тях Слънчевото затъмнение прави благоприятен аспект секстил.

-А трябва ли да очакваме през лятото някакви сътресения по отношение на правителството и властта?

-По отношение на нашето правителство - не очаквам падане от власт, но трусове ще има при всички случаи.

Трусове, конфликти – ще се тресем отвсякъде цяло лято, до края на годината просто! По цял свят, не само тук. И с коронавируса, и с финансови проблеми. 

Защото Венера е ретроградна до 24 юни, но има и три дни стационарна фаза, която също е опасна. До 27 юни включително трябва да се внимава много по отношение на финансовите дела – никакви нови начинания, никакви смели капиталовложения, теглене на нови кредити. Да не говорим за брачните съюзи. Изключение правят тези, които са родени с ретроградна Венера или ретрограден Меркурий. Но рефинансиране – може. При ретроградия на планети може рефинансиране. Трябва да се знае, че Меркурий от 16 юни е стационарен и е много опасен. Тези два дни до 18 юни, когато става ретрограден, трябва много да се внимава. Той е в Рак и ще има много емоционални изблици, протести, конфликти.

Всичко ще е свързано особено много със сигурността на населението и с изхранването – заради финансовата криза. Ние още не сме я усетили, но зимата ще ни е много трудна, около Коледа и Нова година може да има атентати...!

-Към края на декември Юпитер и Сатурн правят съвпад във Водолей – няма ли да се успокои напрежението след това?

-Сатурн и Юпитер във Водолей за някои държави ще е за по-добро. Най-вече за Русия, тя е под знака на Водолей и ще е в силна позиция. А Русия има и Марс в Овен, на трон, което го прави много силен.

Винаги съм била обективна в мунданните прогнози. Затова не мога да скрия, че за сметка на това САЩ ще се тресат страшно! На 10 юни 2021 г. какво затъмнение ги чака... Съвпада с техния Марс. Очаквам там или някакви военни действия (но не в класическия смисъл на думата, а може би някаква биологична война, свързана с инфекции) или гражданска война.

Тогава те имат опозиция Нептун-Нептун, а по рождение си имат квадрат Марс-Нептун. И догодина, като кацне това слънчево затъмнение върху Марса им – те ще изпаднат в тежка финансова криза! Те просто ще фалират! И това може да бъде повод за войни след това, защото през 2023 г. пък ни предстои слънчево затъмнение в последните градуси на Овен, което е в квадрат с Плутон. Същото затъмнение е имало през 1939 г. пред Втората световна война.

Така че тогава в САЩ ще бъде старшно, като това ще засегне и голяма част от света. САЩ са в много тежка финансова криза, може още да не са го усетили, но тепърва ще го усещат.