Мъртъв ли е Никола Вапцаров? - супергаф на СИК

Праплеменникът на великия поет попадна в куриозната случка в столичния кв. "Дружба" - отказали му регистрация като застъпник на Мая Манолова

Политика
18:26 - 27 Октомври 2019
5995
Мъртъв ли е Никола Вапцаров? - супергаф на СИК

Председателят на инициативните комитет на кандидата за кмет на София Мая Манолова - Никола Вапцаров е получил отказ да бъде регистриран като застъпник в секция в столичния ж.к. „Дружба“. Шефът на секционната комисия обявил, че... "всеизвестен е фактът, че Никола Вапцаров е мъртъв“. Председателят на комитета за издигането на Мая Манолова Вапцаров е праплеменник на големия поет и носи името му.

"Ситуацията е направо трагикомична - едва ли и майсторите на абсурда биха могли да го опишат по-добре", коментира Никола Вапцаров.

До 16,00 часа са подадени общо 29 жалби към Общинската избирателна комисия за нарушения в изборния ден. Сред най-фрапантните случаи е 26-та секция в 22 СОУ, която оперира с печата на 25-та секция, т. е. бюлетините, пуснати там, ще бъдат недействителни, съобщават от щаба на Манолова.

Дискриминация е проявена към трима души – законно упълномощени представители на ИК на Манолова, които не са допуснати да се регистрират в секция 1, 2 и 3 в 137 СОУ в ж. к. „Люлин“.

Другият сигнал е от 5-та секция в Първа математическа гимназия в „Красно село“, където гражданин е получил предварително попълнена бюлетина за друг кандидат.