Първите думи на Цветанов: Атаката бе добре планирана

Ще обяви какво прави занапред след среща с Бойко Борисов

Политика
13:29 - 27 Март 2019 (обновена)
3039
Първите думи на Цветанов: Атаката бе добре планирана

"Атаката срещу мен бе много добре планирана. Сега, докато ме нямаше, имах време да си направя съответните изводи и да се запозная с цялата ситуация. Наслушах се на какво ли не... Атаката идва от хора, срещу които съм говорил в последните месеци".

Това заяви малко след като кацна на летище София, вторият в ГЕРБ Цветан Цветанов. Той не пожела да уточни кого визира. Най-вероятно Цветанов има предвид кръга около президента Румен Радев и лидера на БСП Корнелия Нинова - поне така твърдеше преди да отлети за САЩ.

Вторият в ГЕРБ каза само няколко думи пред журналистите, които бяха обсадили ВИП-а на летището. Той не зарадва медиите с новина и не оповести решението си дали остава в политиката, или не. Цветан Цветанов обясни, че отива на среща с премиера Борисов и едва след това ще даде изявления. Иначе нямало да е коректно към него.

"Имам конкретно решение. Засега съм го споделил само със съпругата ми. А сега ще го споделя с премиера", добави Цветанов.

На въпрос на журналисти дали Лозан Панов също трябва да си подаде оставката, Цветанов отвърна: "Това е личен акт, всеки решава сам за себе си".

Цветан Цветанов е убеден и че истерията с апартаментите на властта няма да се отрази на изборните резултати. "Смятам, че хората ще си направят изводите", каза той.

Снимка: БТА