Първо в Lupa.bg: Манолова взима 3000 гласа от Десислава Иванчева

Бившата кметица на Младост даде рамо на кандидатката на БСП за балотажа

Политика
09:00 - 30 Октомври 2019
3887
Първо в Lupa.bg: Манолова взима 3000 гласа от Десислава Иванчева

Бившата кметица на "Младост" и осъдена за корупция Десислава Иванчева декларира подкрепата си на балотажа за независимия кандидат Мая Манолова срещу Йорданка Фандъкова. 

"Ние, Десислава Иванчева и Биляна Петрова заявяваме своята подкрепа за г-жа Мая Манолова на втория тур на изборите за кмет на София. Това беше трудно решение, но ние смятаме, че липсата на позиция е равно на безотговорност. Ние сме убедени, че моделът на управление в София трябва да се промени и ние заставаме зад кандидатите на промяната, кандидатите изправящи се срещу ГЕРБ, които се ангажират да работят за запазване на зелените площи и междублоковите пространства в столицата. Ние очакваме от г-жа Манолова, че ще сложи край на порочните практики за облагодетелстване на определени кръгове и ще работи за интересите на жителите на София", обявиха те. 

На първия тур Иванчева взе 3600 гласа в столицата, които тя на практика сега пренасочва към кандидата на БСП.

Но под условие: спиране на застрояването на междублоковите пространства в район "Младост" и другите квартали, да следи стриктно спазването на минималния изискуем процент за озеленяване при новото строителство, да провери реституциите и продажбите на общинските имоти с цел превенция срещу имотните измами, да прекрати продажбата на общинските терени в полза на нови детски градини и училища. 

"Ние ще следим за изпълнението на поетите ангажименти и ще бъдем гражданската съвест за промяната. Ще ви информираме периодично какво е направено. И ако не изпълни поетите ангажименти - ще продължим да правим това, което можем - ще осветляваме порочните практики и ще поведем протестите, отново", заканва се Иванчева.