Проверка на Lupa.bg: Кофата вече не е тоалетна в затвора!

Ексклузивно
15:09 - 15 Юни 2020
3997
Проверка на Lupa.bg: Кофата вече не е тоалетна в затвора!

Условията в нашите затвори са много по-добри от преди две години. Престъпниците в раирани костюми вече не ходят по нужда в кофи, съобщи ексклузивно пред Lupa.bg надзирател от Централния софийски затвор. 

Преди време в медиите излезе информация как Димитър Желязков - Митьо Очите ходил по нужда в ...кофа в пандиза на Бургас. "Имало е такива моменти, предимно извън столицата, вече и там обаче нещата са оправени", обясни надзирателят.

Повод за нормализиране на условията на живот са стриктни проверки, които започнали, след като убиецът от Австралия Джок Полфрийман "разлаял кучетата" със сигнали извън България. Проверка на Lupa.bg показа, че сега най-сериозен е проблемът с лечебниците към затворите, където мизерията е пълна. 

В помещенията за готвене обаче се спазва хигиена и няма никакви предпоставки лишените от свобода да се заразят с инфекции. Преди време плъзнаха информации, че соченият за наркобос крими герои Димитър Желязков тънел в мизерия, докато лежал в пандиза на Бургас. 

Веднага след тези писания нещата там са оправени и вече лишените от свобода се радват на тоалетна, която се чисти редовно. Така кофите в затворите се ползват само за работа при строителни дейности, например.