"Зелените" пред Lupa.bg: Лъжа е, че саботираме стадиона на ЦСКА 

Някои медии целят единствено внасяне на напрежение и конфронтация

Новини
14:32 - 25 Март 2019 (обновена)
2142
"Зелените" пред Lupa.bg: Лъжа е, че саботираме стадиона на ЦСКА 

Партенка и зле скалъпена "новина" се оказаха слуховете, че "Зелените" ще възпрепятстват проекта за новия стадион на ЦСКА. Миналата седмица Lupa.bg първи ви информира за срещата между хора на армейците, министър Красен Кралев и МОСВ, на която е взето решение да се даде зелена светлина за строежа на нов стадион на 31-кратните шампиони на България.

Проектът, който ще струва около 25 милиона евро, трябва да бъде представен официално до края на месеца.

Дотук всичко добре, но веднага се появиха черногледци, както и хора, които се опитват всячески да сложат прът в колелата на армейското начинание. Два дни след обявяването на новината, се появи нова такава, че партия "Зелените" въстава срещу проекта. Но се оказа, че това не е съвсем така.

"Пълни глупости и измишльотини, с които някои медии целят единствено внасяне на напрежение и конфронтация, от които никой няма полза. Никой не е говорил с нас, нито са ни търсили за мнение. Ние дори още не сме се запознали с проекта. Едва тогава може да се коментира каквото и да било", сподели за Lupa.bg един от активистите и член на Националния съвет на "Зелените" Ивайло Стоименов. - "Самият аз съм за построяване на стадион, защото е хубаво да има такова съоръжение в центъра на София и в такъв парк като Борисовата градина. Трябва да е хубаво и уютно на всички хора, да има къде да се спортува. Не виждам причина да не могат да се извършат ремонтни дейности, тъй като районът го позволява. Мога да уверя, че ако не бъде посегнато на нито едно дърво, ние няма да пречим на строежа".

Съоръжението трябва да бъде построено на мястото на настоящия стадион "Българска армия", като той ще бъде един от тези, с които България ще кандидатства за Световно първенство по футбол на Балканите (заедно с Румъния, Гърция и Сърбия) през 2030 година.