Само в Lupa.bg! Борис Велчев пил вино на Янко Ваташки

Ексклузивно
18:43 - 19 Март 2020
8490
Само в Lupa.bg! Борис Велчев пил вино на Янко Ваташки

Бившият главен прокурор Борис Велчев е пил вино, продавано от кримигероя Янко Ваташки, научи Lupa.bg. Марковото червено вино е подарено на тогавашния обвинител номер 1 от известен бизнесмен, който бил редовен клиент на Янко Страшилището.

В един от периодите, в който е на свобода, здравенякът успява да развие много успешен бизнес с италианско вино. Пернишкият бандит намира приятели в Италия, които му предлагат гроздово вино на изключително прилични цени. Той започва да го предлага на бизнесмени, които за кратко време му стават редовни клиенти.

Богаташите твърдят, че колкото и да пият от виното на Ваташки, никога не ги е боляло глава. Вината се държали в склад, Янко имал дори секретарка, която приемала обажданията и получавала заявки. 

От ценовата листа се вижда, че вината не са за всеки джоб, но въпреки това сред асортимента имало и сравнително евтини марки. Най-скъпа е била бутилката червено вино Taurasi Campore, реколта 2000 година. 75 лева излизат 750 мл на избата Terre Dora от областта Кампания около Неапол. Някои от по-елитните сортове били без посочена цена и се продавали по договаряне, като Ваташки винаги правил отстъпки.

Борис Велчев вдига наздравица с президента Радев

Когато Борис Велчев е главен прокурор, известен богаташ търси най-скъпото вино, като пред свои познати той се изпуска, че то е за тогавашния обвинител номер 1. Месеци по-късно делото срещу него приключва с оправдателна присъда. 

В момента Янко Ваташки е в Софийския централен затвор за рекет, където е най-влиятелната фигура. Вероятно като излезе на свобода, той ще продължи да се занимава с винарския бизнес.