Само в Lupa.bg: Цецка Цачева била от 3 дни на антидепресанти

Цветанов звъннал на правосъдния министър, за да я съветва да не избързва с оставката си

Политика
12:20 - 23 Март 2019
2202
Само в Lupa.bg: Цецка Цачева била от 3 дни на антидепресанти

Цецка Цачева е отишла на срещата с премиера Бойко Борисов по-рано тази сутрин изключително притеснена и смутена, разкрива източник на Lupa.bg. Правосъдният министър от дни пиела успокоителни лекарства и антидепресанти, след като апартаментният скандал застигна и нея.

Както стана ясно, тя е получила жилище от компанията "Артекс" в кооперация на ул. "Юрий Гагарин" на доста по-ниски от пазарните цени. Цачева твърди, че не е извършила нарушение и в никакъв случай не става дума за търговия с влияние. Вчера тя сама подаде сигнал в Антикорупционната комисия и поиска единствената й банкова сметка да бъде огласена публично. Цачева бе видимо напрегната пред медиите вчера. Нейни близки разкриха, че в четвъртък вечерта тя е вдигнала високо кръвно заради нервно напрежение и оттогава е на антидепресанти.

Както Lupa.bg пръв съобщи, Цецка Цачева е депозирала оставката си преди обед пред премиера Бойко Борисов. Правосъдният министър е изразил готовността си да я внесе официално още на следващото заседание на кабинета, което е във вторник.

Според наш източник, снощи Цачева е имала разговор и с Цветан Цветанов, който я е убеждавал да не избързва с оставката си, тъй като по този начин у хората щяло да остане усещането, че тя е виновна за нещо. Очевидно тя е решила да не се съобразява с мнението му.

Въпреки че е убедена, че не е извършила нарушение на закона, Цачева била на мнение, че ако историята с покупката на апартаменти на хора от високите етажи на властта удря по репутацията на ГЕРБ, тя трябва да се оттегли.