Само в Lupa.bg: Кмет и общинар напират за нов мандат с хляб

Кандидатите на АБВ и лейбъристите в Карнобат се рекламират със самун

Политика
16:25 - 17 Октомври 2019
5695
Само в Lupa.bg: Кмет и общинар напират за нов мандат с хляб

Нестандартна форма на агитация предприеха кандидат за кмет и за общински съветник в Карнобат. Рекламата с хляб, дело на претендента за нов мандат досегашен общинар Станчо Станков, възмути стотици потребители на социалните мрежи, а според него като инициатор на хрумката тя била съвсем нормална. "Моя си е фирмата за хляб, аз си решавам как да се представя", коментира лаконично пред Lupa.bg маститият местен бизнесмен със завиден хлебен оборот. 

Той уточни, че подкрепя досегашния кмет Георги Димитров и затова сложил и неговото име и номер в бюлетината на рекламното каре върху опаковката на всеки самун. "Въпрос на вкус е дали ще ме харесат, или не. Не искам никой да ме прегръща и целува, но се вижда какво съм свършил досега", каза още Станков, който е в местния парламент цели 3 мандата и се готви за четвърти. Зад него и зад кандидатурата на Димитров стоят АБВ и Обединен блок на труда - Български лейбъристи. От партията на покойния проф. Кръстьо Петков отказаха да коментират случая, като председателката на движението Екатерина Атанасова се оправда с факта, че то се намира в коалиция, а съвет между двете формации не е проведен, за да изрази становище по хлебния скандал. 

По-паметливите опоненти на кандидата за кмет Димитров добавят и още един негативен щрих към предизборната кампания. Миналата година синът на карнобатския градоначалник бе арестуван в съучастие с алкохолния бос Миню Стайков в акция на спецпрокуратурата срещу нелегални фабрики за цигари в цялата страна.