Само в Lupa.bg: Ромската война свърши

Статистиката на МВР показа, че напрежението вътре в етноса стихна

Ексклузивно
10:00 - 07 Април 2019
9223
Само в Lupa.bg: Ромската война свърши

Циганската война у нас свърши, влиятелните ромски богаташи заровиха томахавките и си стиснаха ръцете за мир. Lupa.bg научи, че зад спихването на конфликта стои лидерът на Евророма Цветелин Кънчев, който натиснал събратята си да спрат със злобата един срещу друг в името на общото добруване.

Преди намесата на политика се чувстваше сериозно напрежение най-вече между ромските тартори Любомир Илиев - Любо Къдравия и Христо Върбанов, известен като Ицо Папата. 

Войната между босовете придоби огромни размери, като заплахите за убийство се бяха превърнали в ежедневие. 

След като воюващите страни станаха обект на правосъдието, Къдравия и Папата най-сетне проумяха, че е по-добре да не се появяват в криминалната хроника. Това доведе до края на конфликта помежду им, който продължи години наред и скъса нервите на ченгетата.

След като „благородникът“ Кирил Рашков - Цар Киро излезе в „пенсия“ и остави легалния и нелегалния бизнес в ръцете на синовете и внуците, в момента най-голямо влияние сред ромите има именно Цветелин Кънчев. Дон Цеци успява умело да тушира напрежението между богатите цигани, защото се ползва с голямо уважение на целия етнос. 

Лидерът на Евророма категорично отрича да е част от върховния ромския съд - мешерето, но всички са категорични, че именно той е човекът, който има най-силно влияние върху членовете му. В момента председател на „магистратите“ е бизнесменът Христо Младенов.  

Не е тайна, че циганите се боят от мешерото много повече, отколкото от българската съдебна система, защото там решенията се взимат единодушно и прошка няма. 

Цветелин Кънчев е известен и с това, че винаги се стреми да гаси всякакви дразги между роми и българи. Политикът скочи и преди ден, когато нагъл циганин лъсна в скандален видео клип да крещи призиви от рода на „българи, умрете“. по повода Дон Цеци призова „своите“ да го уведомят кой е провокаторът и къде се намира. След това лидерът на „Евророма“ и отсече, че на такива като него трябва да им бъде строшена главата, защото петнят целия етнос.  По-късно стана ясно, че са го намерили.

Справките на МВР доказват новината ни за край на ромската война - според статистиката рязко е спаднало напрежението между циганите и все по-малко са сигнали за схватки и заплахи вътре в етноса.